Csokoládé Világ

May 22.

Szamos Gourmet Ház - Szerényi Gábor szemével

Andy Warhol írja sajátos filozófiai fejtegetéseiben, hogy New York egy-egy pompás helyén nem is a termék a fontos, amit adnak, hanem az atmoszféra. Az extravagáns művésznek – sajna, - nem adatott meg, hogy 2011 novemberében bevonuljon a budapesti Vörösmarty tér egykori – Alpár Ignác tervezte – Tőzsdeépületébe. A kifinomult ízlésű bohém világfi pedig megtapasztalhatná, hogy a hely szellemének esztétikai élvezete nagyon is egyenértékű lehet az...
Tovább

May 23.

Tortadíszítés - alapoktól a profi lépésekig

Nem kell séfnek vagy tapasztal cukrásznak lenned ahhoz, hogy lépésről lépése megtanulj tortát díszíteni. Csokoládé Iskolánkban Szamos cukrászmesterek vezetésével ismerheted meg azokat a tortadíszítő technikákat, amelyekkel ámulatba ejtheted barátaidat és a családodat. Kis létszámú csoportokban oktatunk, így minden tanuló megtapasztalhatja a gyakorlatban , mennyire izgalmas a sikeres tortadíszítés. Több mint 40 év tapasztalattal tanítjuk meg...
Tovább

September 20.

Design torta kurzus

Haladó tortadíszítés óránkon megismerkedünk a tortakrémek főzésével, a krémek kezelésével, táblázásával és a tökéletes krémtöltés fogásaival. Tovább bővítjük a marcipán kezelésével kapcsolatos ismereteinket, különböző módszerekkel fantáziánk szerint színezzük és formázzuk a díszítéshez használt marcipánt. Haladó habzsák technikákkal ismerkedünk, csipkék, rácsok, kagylók mintázásával tehetjük próbára kézügyességünket. Az saját kezűleg betöltött...
Tovább

November 05.

Szaloncukor kurzus

Idén díszítse saját készítésű kézműves szaloncukorral a Karácsonyfát. Egy igazán különleges téli kurzusra invitáljuk, hiszen ezen az óránkon minden tanuló fél kilogramm szaloncukrot készít és öltöztet díszcsomagolásba. Különböző ízesítésű marciánmasszák készítésével és formázásával ismerkedünk, olyan változatos ízvilágú töltelékeket öntünk formába mint a diómarcipán, kókuszmarcipán, narancsmarcipán, epermarcipán, mandulamarcipán és...
Tovább

December 19.

Csokoládé és Pálinka este

A Szamos Csokoládé Manufaktúra és a Békési Pálinka Manufaktúra közösen álmodta meg azt a csapatépítő rendezvényt, ahol a kézműves csokoládékészítés és pálinkakóstolás tökéletes összhangban van egymással.
Tovább

February 19.

Csokoládé Szerelem – Valentin napi játék

A Szamos Csokoládé Iskola tökéletes helyszíne lehet egy kedves meglepetés elkészítésének szerelmünk számára. A kurzusokon minden gasztronómia iránt érdeklődőt szívesen várunk, akik szeretnének megismerkedni a bonbonöntés, pralinékészítés vagy éppen a tortadíszítés különböző fogásaival.
Tovább

March 14.

Macaron

Hogy mi is az a macaron? Egy falatnyi édes töltött desszert, amely elegáns, letisztult, különleges és számtalan ízben létezik. Anélkül, hogy kóstoltuk volna nehéz lenne meghatározni pontosan mitől is olyan ízletes és világhíres. Csokoládé Műhelyünkben, a Szamos tradícióhoz igazodva megalkotjuk saját macaron íz világunkat és receptúránkat, hogy ezen a kurzuson is egyedi ízek és krémek alkotása közben, lépésről lépésre a gyakorlatban...
Tovább

October 01.

Baráti összejövetelek, céges rendezvények, - csapatépítő tréningek

A csapatépítés alkalmával minden résztvevő saját kezűleg készítheti el a kézműves bonbonjait a Szamos Csokoládémestere vezetésével, melynek része a bonbon öntés, temperálás, a krémkészítés és töltés. A csokoládémester rövid előadást tart a műhelyről, az eszközökről és arról, melyek a „fogásai” a csokoládé temperálásának. Ezután a résztvevők maguk készítenek el a lágy krémmel töltött bonbonokat, melyekből természetesen szabadon kóstolhatnak,...
Tovább

December 16.

Online Ajándékkártya

Válassza az ajándékozás egyedi kreatív módját és lepje meg szeretteit, barátait a kézműves csokoládékészítés, vagy a tortadíszítés élményével. Online Ajándékkártyánkkal az ajándékozott maga választhatja ki, hogy melyik időpontban és milyen kurzuson szeretne részt venni. A megrendelést követően azonnal egy ízléses design-nal ellátott, az ajándékozott nevére szóló ajándékkártyát továbbítunk önnek e-mailben, amelyet könnyedén kinyomtathat, vagy...
Tovább