Csokoládé Világ
May 23.

Tortadíszítés - alapoktól a profi lépésekig


Nem kell séfnek vagy tapasztal cukrásznak lenned ahhoz, hogy lépésről lépése megtanulj tortát díszíteni. Csokoládé Iskolánkban Szamos cukrászmesterek vezetésével ismerheted meg azokat a tortadíszítő technikákat, amelyekkel ámulatba ejtheted barátaidat és a családodat. Kis létszámú csoportokban oktatunk, így minden tanuló megtapasztalhatja a gyakorlatban , mennyire izgalmas a sikeres tortadíszítés. Több mint 40 év tapasztalattal tanítjuk meg neked a tortadíszítés különböző technikáit.

A kezdő kurzus tökéletes indítás azoknak, akik még soha nem díszítettek tortát azelőtt. Hasznos információkat tartalmaz olyan hobbicukrászok részére, akik szeretnének a marcipán megmunkálásával és más professzionális díszítőanyagok használatával megismerkedni.

 

Az órán megtudjuk, hogyan készül a marcipán és mi a különbség a különböző minőségű masszák között. Megismerkedünk a marcipán és a glazúr kezelésével. Megtanuljuk a tökéletes tortabevonás titkát marcipánnal, a habzsák és tartozékai használatát, valamint ízléses és változatos szegélyminták, levelek, virágok, masnik készítését. A Szamos tradíció története a marcipán rózsából indult, így a kezdő tanfolyam egyik fontos eleme a valódi Szamos marcipán rózsa készítése. Saját fantáziánk szerint díszítjük fel tortánkat lépésről lépésre a gyakorlatban.

 

A haladó kurzust azoknak ajánljuk, akik már rendelkeznek alapokkal a tortadíszítés területén. Tanáraink olyan Szamos mesterek, akik több évtizedes cukrászati tapasztalattal rendelkeznek.

 

Ezen az órán tovább bővítjük a glazúr és a marcipán kezelésével kapcsolatos ismereteinket, különböző módszerekkel színezzük és formázzuk az anyagokat. Haladó habzsák technikákkal ismerkedünk, csipkék, rácsok, kagylók mintázásával tehetjük próbára kézügyességünket. Megtanuljuk a figuraformázás lépéseit, ezzel igazán izgalmassá csinosítva a tortánkat. Belekóstolunk néhány különleges virágdísz megformázásába, mint a barackvirág. Végül a megtanult új ismeretek birtokában, az elkészült virágokkal és marcipándíszekkel feldíszítjük a figurás tortánkat.

Csokoládé világ

Online Ajándékkártya

Válassza az ajándékozás egyedi kreatív módját és lepje meg szeretteit, barátait a kézműves csokoládékészítés, vagy a tortadíszítés élményével. Online Ajándékkártyánkkal az ajándékozott maga választhatja ki, hogy melyik időpontban és milyen kurzuson szeretne részt venni. A megrendelést követően azonnal egy ízléses design-nal ellátott, az ajándékozott nevére szóló ajándékkártyát továbbítunk önnek e-mailben, amelyet könnyedén kinyomtathat, vagy on-line továbbíthat. Hogyan működik a névre szóló Csokoládé Iskola Online Ajándékkártya?

Tovább

Baráti összejövetelek, céges rendezvények, - csapatépítő tréningek

Csokoládé műhelyünkben sok szeretettel várjuk céges csapatok, baráti társaságok és családok jelentkezését, aki szívesen készítenének együtt kézműves csokoládét egy valódi Csokoládé Manufaktúrában, profi Csokoládémester vezetésével.

Tovább