Csokoládé Világ
March 14.

Macaron


Hogy mi is az a macaron? Egy falatnyi édes töltött desszert, amely elegáns, letisztult, különleges és számtalan ízben létezik. Anélkül, hogy kóstoltuk volna nehéz lenne meghatározni pontosan mitől is olyan ízletes és világhíres. Csokoládé Műhelyünkben, a Szamos tradícióhoz igazodva megalkotjuk saját macaron íz világunkat és receptúránkat, hogy ezen a kurzuson is egyedi ízek és krémek alkotása közben, lépésről lépésre a gyakorlatban ismerkedjenek meg tanulóink a macaron készítés titkaival.

Először a mandula lisztből és friss tojásfehérjéből készült macaron habot készítjük el, majd megtanuljuk a habzsák és tartozékai használatát, hogy a megfelelő tudás birtokában megalkossuk a levendula, kávé és zöld tea ízesítésben készülő színes kis macaron alapokat. Ezután három különböző ganazse krémet készítünk valódi és természetes alapanyagok hozzáadásával, a levendula macaronhoz fehércsokoládé-feketeribizli, a kávé macaronhoz tejcsokoládé-kávé és a zöld tea macaronhoz fehércsokoládé-pisztácia ízekben. Ezután nincs más dolgunk mint betölteni a színes kis desszerteket és gyönyörködni a végeredményben, valamint elkápráztatni családunkat és barátainkat a megszerzett tudással. 

 

Várunk mindenkit szeretettel! 

Csokoládé világ

Online Ajándékkártya

Válassza az ajándékozás egyedi kreatív módját és lepje meg szeretteit, barátait a kézműves csokoládékészítés, vagy a tortadíszítés élményével. Online Ajándékkártyánkkal az ajándékozott maga választhatja ki, hogy melyik időpontban és milyen kurzuson szeretne részt venni. A megrendelést követően azonnal egy ízléses design-nal ellátott, az ajándékozott nevére szóló ajándékkártyát továbbítunk önnek e-mailben, amelyet könnyedén kinyomtathat, vagy on-line továbbíthat. Hogyan működik a névre szóló Csokoládé Iskola Online Ajándékkártya?

Tovább

Baráti összejövetelek, céges rendezvények, - csapatépítő tréningek

A csapatépítés alkalmával minden résztvevő saját kezűleg készítheti el a kézműves bonbonjait a Szamos Csokoládémestere vezetésével, melynek része a bonbon öntés, temperálás, a krémkészítés és töltés. A csokoládémester rövid előadást tart a műhelyről, az eszközökről és arról, melyek a „fogásai” a csokoládé temperálásának. Ezután a résztvevők maguk készítenek el a lágy krémmel töltött bonbonokat, melyekből természetesen szabadon kóstolhatnak, és az elkészült összes csokoládét ajándékként dísztobozban hazavihetik. A csapatépítés kiegészíthető ebéd vagy vacsora ajánlatunkkal, illetve különböző italcsomagokkal. A karácsonyi időszakban ünnepi menüt, forralt bort és puncsot is választhatnak vendégeink a csapatépítés részeként. A program elérhető angol és magyar nyelven egyaránt!

Tovább