Csokoládé Világ
May 22.

Haladó csokoládé kurzusok


Nagy örömünkre szolgál, hogy júniusban elindítjuk haladó kurzusainkat, melyre minden csokoládé rajongót szeretettel várunk! Ezeken az órákon a nyár friss gyümölcsös ízeibe, eper és málna trüffelek készítésébe kóstolhatnak bele a tanulóink és olyan ínycsiklandó recepteket sajátíthatnak el, mint a Karamell Baileys krém. Jelentkezzen és folytassa a pralinék édes világának felfedezését!

Az első ötven jelentkezőt egy bonbonformával ajándékozzuk meg.

 

Akik dolgoztak már csokoládéval tudják, hogy a különböző kakaótartalmú csokoládék megmunkálása igazi művészet, a változatos ízű és kitűnő minőségű csokoládé pasztillák formába öntése valódi szenvedély. Páratlan élmény a lágy krémek főzése és ízesítése, a bonbonformák öntése. A nyárra két új és izgalmas tanfolyamot kínálunk.

 

Frissítő gyümölcs ízek

Gyümölcs trüffel óránkon egy gyors elméleti áttekintés után, magasabb szinten folytatjuk a lágy krém főzési és kezelési technikáinak  elsajátítását. Megismerkedünk a liofilizált gyümölcsök és a gyümölcspaszták felhasználásának lehetőségeivel, megtanuljuk a fehér csokoládé kezelését. Nemes alapanyagok és prémium csokoládék felhasználásával, tradicionális Szamos receptúrák segítségével tanuljuk meg a csokoládé színezésének és ízesítésének technikáit.

 

Karamell Baileys

Ezen az órán a korpusztól a kész töltött desszertig megtanuljuk elkészíteni a pralinékkal. Megismerkedünk a tökéletes karamell titkával és bővítjük az alkoholos krémekről szerzett ismereteinket, tradicionális Szamos receptúrák segítségével. Nemes alapanyagok és prémium csokoládé felhasználásával elkészítjük a Bailey's karamell krémünket, majd megtöltjük vele a bonbon formában kiöntött csokoládé korpuszokat, amelyekből végül, egy különleges eljárás folyamán, mégsem bonbont, hanem trüffelt készítünk belőlük.

 

A tanfolyamok időtartama 2x2 óra, fél órás szünettel a részek között.
Minden haladó tanfolyam díja tartalmaz egy könnyű ebédet vagy vacsorát.

 

Kis létszámban, maximum 5 fős csoportokban történik az oktatás, hogy minden résztvevő gyakorlati tudást szerezhessen a csokoládé készítés területén.

Csokoládé világ

Online Ajándékkártya

Válassza az ajándékozás egyedi kreatív módját és lepje meg szeretteit, barátait a kézműves csokoládékészítés, vagy a tortadíszítés élményével. Online Ajándékkártyánkkal az ajándékozott maga választhatja ki, hogy melyik időpontban és milyen kurzuson szeretne részt venni. A megrendelést követően azonnal egy ízléses design-nal ellátott, az ajándékozott nevére szóló ajándékkártyát továbbítunk önnek e-mailben, amelyet könnyedén kinyomtathat, vagy on-line továbbíthat. Hogyan működik a névre szóló Csokoládé Iskola Online Ajándékkártya?

Tovább

Bor és csokoládé kurzus

Mi a közös a festői szépségű Béres Szőlőbirtok és a Szamos Csokoládé Műhelye között? Mindkettő hátterében egy-egy magyar családi vállalat áll, akik a maguk területének kiváló képviselői. Mindkettő a legmagasabb minőségre törekszik, és mindketten elkötelezettek a kiváló borok és csokoládék iránt. Ez a két szerelem, a bor és a csokoládé ihlette legújabb kurzusunkat, melynek során a Szamos Csokoládé Műhelyében készülő csokoládékat a Béres Szőlőbirtok tokaji boraival ízesítjük.

Tovább