Csokoládé Világ

May 22.

Haladó csokoládé kurzusok

Nagy örömünkre szolgál, hogy júniusban elindítjuk haladó kurzusainkat, melyre minden csokoládé rajongót szeretettel várunk! Ezeken az órákon a nyár friss gyümölcsös ízeibe, eper és málna trüffelek készítésébe kóstolhatnak bele a tanulóink és olyan ínycsiklandó recepteket sajátíthatnak el, mint a Karamell Baileys krém. Jelentkezzen és folytassa a pralinék édes világának felfedezését!
Tovább

May 22.

Szamos Gourmet Ház - Szerényi Gábor szemével

Andy Warhol írja sajátos filozófiai fejtegetéseiben, hogy New York egy-egy pompás helyén nem is a termék a fontos, amit adnak, hanem az atmoszféra. Az extravagáns művésznek – sajna, - nem adatott meg, hogy 2011 novemberében bevonuljon a budapesti Vörösmarty tér egykori – Alpár Ignác tervezte – Tőzsdeépületébe. A kifinomult ízlésű bohém világfi pedig megtapasztalhatná, hogy a hely szellemének esztétikai élvezete nagyon is egyenértékű lehet az...
Tovább

May 23.

Tortadíszítés - alapoktól a profi lépésekig

Nem kell séfnek vagy tapasztal cukrásznak lenned ahhoz, hogy lépésről lépése megtanulj tortát díszíteni. Csokoládé Iskolánkban Szamos cukrászmesterek vezetésével ismerheted meg azokat a tortadíszítő technikákat, amelyekkel ámulatba ejtheted barátaidat és a családodat. Kis létszámú csoportokban oktatunk, így minden tanuló megtapasztalhatja a gyakorlatban , mennyire izgalmas a sikeres tortadíszítés. Több mint 40 év tapasztalattal tanítjuk meg...
Tovább

September 20.

Design torta kurzus

Haladó tortadíszítés óránkon megismerkedünk a tortakrémek főzésével, a krémek kezelésével, táblázásával és a tökéletes krémtöltés fogásaival. Tovább bővítjük a marcipán kezelésével kapcsolatos ismereteinket, különböző módszerekkel fantáziánk szerint színezzük és formázzuk a díszítéshez használt marcipánt. Haladó habzsák technikákkal ismerkedünk, csipkék, rácsok, kagylók mintázásával tehetjük próbára kézügyességünket. Az saját kezűleg betöltött...
Tovább

November 05.

Szaloncukor kurzus

Idén díszítse saját készítésű kézműves szaloncukorral a Karácsonyfát. Egy igazán különleges téli kurzusra invitáljuk, hiszen ezen az óránkon minden tanuló fél kilogramm szaloncukrot készít és öltöztet díszcsomagolásba. Különböző ízesítésű marciánmasszák készítésével és formázásával ismerkedünk, olyan változatos ízvilágú töltelékeket öntünk formába mint a diómarcipán, kókuszmarcipán, narancsmarcipán, epermarcipán, mandulamarcipán és...
Tovább

December 19.

Csokoládé és Pálinka este

A Szamos Csokoládé Manufaktúra és a Békési Pálinka Manufaktúra közösen álmodta meg azt a csapatépítő rendezvényt, ahol a kézműves csokoládékészítés és pálinkakóstolás tökéletes összhangban van egymással.
Tovább

February 19.

Csokoládé Szerelem – Valentin napi játék

A Szamos Csokoládé Iskola tökéletes helyszíne lehet egy kedves meglepetés elkészítésének szerelmünk számára. A kurzusokon minden gasztronómia iránt érdeklődőt szívesen várunk, akik szeretnének megismerkedni a bonbonöntés, pralinékészítés vagy éppen a tortadíszítés különböző fogásaival.
Tovább

March 14.

Macaron

Hogy mi is az a macaron? Egy falatnyi édes töltött desszert, amely elegáns, letisztult, különleges és számtalan ízben létezik. Anélkül, hogy kóstoltuk volna nehéz lenne meghatározni pontosan mitől is olyan ízletes és világhíres. Csokoládé Műhelyünkben, a Szamos tradícióhoz igazodva megalkotjuk saját macaron íz világunkat és receptúránkat, hogy ezen a kurzuson is egyedi ízek és krémek alkotása közben, lépésről lépésre a gyakorlatban...
Tovább

May 05.

Baráti összejövetelek, céges rendezvények, - csapatépítő tréningek

Csokoládé műhelyünkben sok szeretettel várjuk céges csapatok, baráti társaságok és családok jelentkezését, aki szívesen készítenének együtt kézműves csokoládét egy valódi Csokoládé Manufaktúrában, profi Csokoládémester vezetésével.
Tovább

May 17.

Új nyári kurzusok – Játssz és nyerj!

Vegyél részt nyereményjátékunkban, hogy elsőként kóstolhass bele, frissítő nyári kurzusunkba! A mai naptól négy napon keresztül, egy-egy apró képrészletet osztunk meg rajongóinkkal Facebook oldalunkon. Ahhoz, hogy esélyes legyél a nyereményre, nem kell mást tenned, mint összegyűjteni a részleteket, összeilleszteni a képet, majd e-mailben elküldeni a részünkre. A képek beküldői közül kisorsoljuk azt a két szerencsést, akik elsőként vehetnék...
Tovább

September 25.

Bor és csokoládé kurzus

Mi a közös a festői szépségű Béres Szőlőbirtok és a Szamos Csokoládé Műhelye között? Mindkettő hátterében egy-egy magyar családi vállalat áll, akik a maguk területének kiváló képviselői. Mindkettő a legmagasabb minőségre törekszik, és mindketten elkötelezettek a kiváló borok és csokoládék iránt. Ez a két szerelem, a bor és a csokoládé ihlette legújabb kurzusunkat, melynek során a Szamos Csokoládé Műhelyében készülő csokoládékat a Béres...
Tovább

December 16.

Online Ajándékkártya

Válassza az ajándékozás egyedi kreatív módját és lepje meg szeretteit, barátait a kézműves csokoládékészítés, vagy a tortadíszítés élményével. Online Ajándékkártyánkkal az ajándékozott maga választhatja ki, hogy melyik időpontban és milyen kurzuson szeretne részt venni. A megrendelést követően azonnal egy ízléses design-nal ellátott, az ajándékozott nevére szóló ajándékkártyát továbbítunk önnek e-mailben, amelyet könnyedén kinyomtathat, vagy...
Tovább